StoryEditor

Koja je razlika između korone i alergije?

Piše D  /  18.08.2020., 11:08h

Ključna razlika između osobe koja je inficirana korona virusom i one koja ima alergiju je povišena temperatura. Osobe koje su inficirane koronom imaju temperaturu, dok su oni s alergijom imaju crvenilo i hunjavicu.

"Međutim, postoje i slučajevi kada se po prvi put može javiti alergija. Jedan od glavnih znakova možete vidjeti ako napravite krvnu analizu na imunoglobulin E. On je jako povišen kod osoba s alergijom, a uopće se ne mijenja kod osoba koje imaju Covid infekciju. Osoba koja zbog alergije izgube osjet mirisa, dolazi nakon začepljenog nosa, dok kod osobe koja je inficirana Covidom nastaje naglo", upozorava Radosavljević.

Dodala je da nekih drastičnih razlika nema.

"Ja ne želim uplašiti nikoga, ali nije svaki začepljeni nos Covid infekcija, pogotovo ako vas svrbe uši, nepca i suze oči", navodi i otkriva kako bi se spriječilo prenošenje infekcije korona virusa kod osoba koje pate od alergije, nošenje naočala za sunce može to spriječiti.

"Osobe koje pate od alergija, ako se dogodi da obole, spadaju u grupu rizičnih pacijenata, čiji oblici mogu biti teži nego što bi to bilo da nisu alergični", isitče Radosavljević.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:51