StoryEditor

Kobna ulica u Čapljini: Mještani već godinama traže radar

Piše D  /  04.07.2020., 07:07h

Tragedija se dogodila u Ulici hrvatskih branitelja pokraj čapljinskog groblja gdje su se, nažalost, već događala stradanja pješaka sa smrtnim posljedicama.

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, Lana se te kobne noći vraćala s posla iz Trebižata, gdje je radila u jednom ugostiteljskom objektu.

Kako je iz Gabela Polja, u Trebižatu je spavala kod rodbine jer joj je tako bilo bliže odlaziti na posao i vraćati se. Nije ni slutila kako će joj to biti posljednji dan u životu…

Bez svoje su Lane u samo jednom trenu zauvijek ostali roditelji Milenko i Nataša te brat Leon. Lana će biti ispraćena na vječni počinak u nedjelju, 5. srpnja u 18 sati na groblju sv. Josipa u Gabela Polju.

Kako su izvijestili iz MUP-a HN županije, u teškoj su prometnoj nesreći sudjelovali pješakinja Lana Jurković (MUP objavio samo inicijale stradale, nap. a.), M. K. (1993.) iz mjesta Nakovanj (Šuškovo Naselje, nap. a.) s vozilom marke Audi te parkirano vozilo marke Citroen.

Upravljajući Audijem M. K. je udario u parkirani Citroen, a potom i u nesretnu Lanu koja je preminula uslijed zadobivenih teških ozljeda. Kako je također navedeno iz MUP-a HNŽ-a, vozač M. K. lišen je slobode zbog prisutnosti alkohola u organizmu.

– Na licu mjesta izvršen je očevid, a o svemu je upoznat tužitelj – stoji također u priopćenju MUP-a.

Kako se od mještana, zbog nesigurne prometnice na kojoj je poginula i Lana i pravca kojim se često vozi nedopuštenom brzinom, potpisivana je i peticija za postavljanje radara.

Za sada još bez rezultata.

Inače, u nepuna dva tjedna ovo je drugi izgubljeni mladi život u Čapljini. Podsjetimo, nedavno je nakon za život opasnih ozljeda zadobivenih u teškoj prometnoj nesreći u naselju Modrič poginuo 28-godišnji Ivan Brkić, mladi rukometaš Rukometne akademije Čapljina.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:43