StoryEditor

Koalicija Dodik - Čović može donijeti dašak stabilnosti raspadajućoj državi

Piše D  /  12.11.2018., 04:11h

Izaslanstva HDZ-a BiH i SNSD-a predvođena Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom održala su danas sastanak u Istočnom Sarajevu, a predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić je rekao da bi ova koalicija mogla BiH donijeti stabilnost.

Karamatić je istaknuo da bi, suprotno mišljenju nekih bošnjačkih političara, ova koalicija mogla donijeti dašak stabilnosti u, kako navodi, raspadajuću državu BiH.

"Ako nekom izaberete treći put predstavnika, tako mu samo govorite da imate nešto protiv njega. Kad to uradite cijelom narodu, vi imate problem s cijelim narodom i pokazujete da mu ne želite dobro. Stalna priča o famoznoj podjeli BiH između Dodika i Čovića kod Bošnjaka jednostavno je laž, kao i cijela njihova politika", rekao je Karamatić i dodao da je i podjela države opcija s obzirom na sve ono što bošnjačka politika u BiH radi.

"Dodik i Čović neće podijeliti Bosnu i Hercegovinu, mogu samo unijeti dašak stabilnosti u ovu raspadajuću državu, ali s obzirom na sve ono što je bošnjačka politika do sada napravila, imaju svako pravo ako se odluče na tu famoznu podjelu kojom se bošnjačka politika služi kao babarogom", rekao je Karamatić.

I. Crnjac/ Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:52