StoryEditor

Knezović: Hrvati iz BiH na dočeku Dalića pokazali da ih ima dovoljno za velike stvari

Piše D  /  25.07.2018., 04:07h

Veličanstveni doček u Livnu možda je i najveće okupljanje Hrvata u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata, što dovoljno govori koliko Herceg Bosni znače uspjesi Vatrenih.

Doček je bio zapravo "šlag na kraju" sjajnih dočeka diljem Hrvatske prošlog tjedna, pa se mogu povući paralele i sličnosti s dočecima u Hrvatskoj. Naravno, hrvatski krajevi u BiH imaju i neki svoj poseban kontekst zbog osjetljive političke situacije u kojima se nalaze.

Komentar samoga dočeka, ali i svih implikacija dočeka u Livnu, dao je mladi hercegovački politički analitičar i kolumnist Marijan Knezović, koji je i bio tamo. 

"Vidjeti onako velik broj mladih ljudi na najvećem okupljanju u povijesti našeg kraja potvrđuje kako je imperativ Herceg Bosne bio i ostao upravo optimizam i budućnost. Dalić nas je naučio i podsjetio mnogočemu, počevši od zdravog i ponosnog domoljublja pa sve do toga da i u najgorim trenucima postoje pojedinci koji radom i predanošću mogu sinergijski oblikovati i usmjeriti hrvatski narod osjećajući njegovo bilo", podijelio je Knezović za direktno.hr. svoje dojmove o dočeku u Livnu.

Mladi hercegovački politički analitičar smatra i kako je uspjeh reprezentacije na čelu s Dalićem velika stvar i za društveno politički kontekst Hrvata u Bosni i Hercegovini:

"Hrvati iz BiH su pokazali koliko mogu, koliko žele, i možda najvažnije - pokazali smo da nas i dalje ima dovoljno za velike stvari, a jučerašnji doček je jedna od njih. Kada bi hrvatski političari u BiH, ali i u Hrvatskoj, uveli Dalićem profesionalizam i u svoja djelovanja, brojni problemi s kojima se Hrvati u BiH suočavaju, poglavito po pitanju ostvarenja temeljnih ljudskih prava koje nam Sarajevo svakodnevno dokida uz nerijetku šutnju naših predstavnika, krvna slika Bosne i Hercegovine bi postala puno zdravija i bolja. "

Za kraj Knezović poručuje kako je izbornik Zlatko Dalić pokazao lekciju svima u Hrvatskoj i Hrvatima u Bosni i Hercegovini:

"Velika lekcija je i pozitivna selekcija koju je Dalić pokazao, sport nam dokazuje da se veliki rezultati postižu samo onda kada igraju najbolji i najspremniji, a ne pogodni i podobni. To je velika poruka i za institucije kojima je posao biti na braniku hrvatskog interesa, kako u Republici Hrvatskoj tako i u BiH."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:42