Article_Top_970x250

Klub utemeljitelja HDZ-a o Aluminiju: Podrška Čoviću, ubačeni elementi unose razdor

mostar

Klub utemeljitelja HDZ-a o Aluminiju: Podrška Čoviću, ubačeni elementi unose razdor

srp 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Uvažavajući tešku situaciju u kojoj se nalaze djelatnici Aluminija dajemo potporu predsjedniku Draganu Čovicu u njegovim nastojanjima da u dijalogu sa vlasnicima Aluminija (Vlada Federacije BiH 44 posto, mali dioničari radnici 44 posto i Vlada RH 12 posto), traži rješenje za nastavak rada Aluminija, priopćeno je jutros iz Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

"Posebice ističemo i apeliramo na sve dobronamjerne sudionike u jučerašnjem prosvjedu da su pojedine političke snage, koristeći problem Aluminija, preko ubačenih skupina, jučer nastojale napraviti jaz između hrvatskog naroda i hrvatskog političkog vodstva u BiH.

"Upravo takve političke snage stoje iza desetljeća nesređenih administrativno-pravnih i ustavnih odnosa u BiH kako bi, između ostaloga, mogle subvencionirati rudnike uglja u F BiH (uposlenici u najvećem dijelu Bošnjaci) i protiviti se subvencioniranju Aluminija (uposlenici u najvećem dijelu Hrvati).

"Vjerujemo kako će uskoro doći kraj prakticiranju dvostrukih kriterija po nacionalnoj osnovi u gospodarstvu ove zemlje što će biti pretpostavka za obnovu rada Aluminija", zaključuje se u priopćenju Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba