StoryEditor

Klub stao uz Šimića: Nitko od nas nije vidio da je napao ženu

Piše D  /  13.02.2019., 10:02h

Sretan sam što sam u Australiji, izjavio je hrvatski nogometaš Marko Šimić nakon izlaska sa suda na kojem mu je sutkinja Jennifer Atkinson oduzela putovnicu, prenosi 24.sata

Naš bivši mladi reprezentativac se našao u problemu nakon leta iz Balija u Australiju gdje je njegov klub Persija Jakarta putovao na utakmicu azijskog kupa. Nakon slijetanja u zračnu luku u Sydneyu, policajci su ga priveli.

Šimića je jedna od putnica iz aviona prijavila zbog seksualnog uznemiravanja. Njegov trener tvrdi da je nemoguće da nitko u avionu nije ništa vidio.

- To su samo optužbe, nitko od nas iz kluba, a ni od ostalih putnika nije vidio incident - rekao je Ardhi Tjahjoko, a Australci uzvraćaju tvrdnjama da se svi koji putuju u njihovu državu moraju osjećati sigurno.

- Svi koji idu u Australiju moraju se osjećati sigurno, sve što se dogodilo u zraku policija će istražiti ubrzo nakon ulaska u državu. Putnici se ne trebaju plašiti i trebaju prijaviti sve incidente s leta kabinskom osoblju - rekao je Peter Mullins, časnik iz zračne luke.

Jedino što se za sada zna oko slučaja hrvatskog nogometaša je to da će u Australiji biti barem do 9. travnja. Klub mu traži odvjetnika koji poznaje australski zakon, a kontaktirat će i hrvatsku ambasadu u Australiji.

- Tražimo odvjetnika koji će nam pomoći sa Šimićevim slučajem. Ovo je slučaj koji nema veze s nogometom, kontaktirali smo Australski nogometni savez kako bi Marko imao barem nekakvu zaštitu kao nogometaš - rekao je izvršni direktor Persija, Ferry Paulus.

- Riječ je o zakonima države koje ne razumijemo, Šimić će kontaktirati hrvatsku ambasadu da i s njima provjeri kakve su mu opcije. Pokušat ćemo izvući pravdu i osigurati mu zaštitu. Dok se ne dokaže suprotno, u ovaj slučaj ulazimo s presumpcijom nevinosti, igraču ćemo dati maksimalnu zaštitu. Šimić ne može napustiti Australiju do 9. travnja, a to nije bezazleno - dodao je.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:51