StoryEditor

Foto klub Mostar: Godišnja izložba bosanskohercegovačke fotografije

Piše desk  /  05.02.2024., 11:57h

Foto klub Mostar i Centar za kulturu predstavit će godišnju izložbu bosanskohercegovačke fotografije ‘‘Foto BiH 2023‘‘ u srijedu, 7. veljače s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Mostar.

Mostarska publika na izložbi će imati priliku vidjeti presjek najboljih fotografija članova bh foto klubova u 2023. godini. Sveukupno će biti  predstavljeno 50 fotografija među kojima i one nagrađene.

Inače, Mostar je nakon trideset godina dobio svoj Foto klub, mjesto gdje će svaki zaljubljenik u fotografiju moći pronaći podršku i motivaciju za daljnje usavršavanje. Ovaj klub slijedi tradiciju  Foto i kino kluba Salko Šestić, koji je osnovan nekad krajem četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Prvotna želja kluba bila je popularizacija fotografije kao sredstva kreativnog izražavanja i educiranje mladih o osnovama fotografske tehnike. Članovi obnovljenog kluba namjeravaju zadržati taj duh, koristeći ga kao vodilju kroz sve nadolazeće projekte, te tako oživjeti zajednicu ljubitelja fotografije u Mostaru, navodi se u priopćenju iz Centra za kulturu Mostar.

Novoosnovano udruženje već je postalo članicom Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini što omogućava aktivno sudjelovanje u razvoju i unaprjeđenju fotografske umjetnosti na području Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije i Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:53