Article_Top_970x250

Klub hrvatskih zastupnika: Izjave zastupnice Hajdarević smatramo opasnim za građane Mostara

priopćenje

Klub hrvatskih zastupnika: Izjave zastupnice Hajdarević smatramo opasnim za građane Mostara

pro 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Prizivanje i nuđenje grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije za novi centar okupljanja i smještaja nezakonitih migranata od strane zastupnice u Skupštine HNŽ-a gđe Alise Hajdarević smatramo neprihvatljivim i opasnim posebice za stanovnike u blizini IC Salakovac, odnosno sjevernog područja Grada Mostara, stoji u priopćenju Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HNŽ.

Nikako se ne može razumjeti da se pošto poto želi u javnom prostoru hvalisati stranačka kolegica ministrica Borovac i njezin rad od strane zastupnice Hajdarević na vrlo ozbiljnim temama koje se tiču života i sigurnosti građana BiH.

Zastupnica Hajdarević zatvara oči pred nerazumnim i jednostranim potezima koje su napravili dvojac ministara Borovac-Mektić u Vijeću ministara BiH, bez ikakve koordinacije i protuzakonito, koji su rezultirali sigurnosnom katastrofom u Bihaću te humanitarnom katastrofom u kampu Vučjak.

Također, upozoravamo zastupnicu Hajdarević kako su pojedini nezakoniti migranti smješteni u IC Salakovac do sada napravili preko 150 težih i lakših djela koja su tražila policijska postupanja, mjere i radnje, što ste mogli čuti i na posljednjoj sjednici Skupštine HNŽ-a. Pitamo vas tko se skrbi za ljudska prava i sigurnost oštećenih stanovnika HNŽ-a i njihove imovine? 

Ističemo kako Klub Hrvata itekako može i mora govoriti s ciljem upozoravanja na nezakonite radnje koje ugrožavaju život stanovnika HNŽ-a. Stoga, zastupnice Hajdarević, upoznajte se s nadležnostima i zakonima Bosne i Hercegovine umjesto da nerazumno i neutemeljeno branite stranačku kolegicu Borovac.

Probleme koje prizivate u našu županiju su problemi koje ima Unsko-sanska županija, Tuzlanska županija, grad Bihać a sada evo i Sarajevska županija i općina Ilidža, čiji čelni ljudi, ministar sigurnosti, zastupnici u skupštini, načelnik, ističu kako su šokirani jer ne postoji nikakav plan Ministarstva sigurnosti i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice vezano za nezakonite migrante. Oni svi javno istupaju i ističu kako neplanski pristup ovom problemu ugrožava sigurnosnu i epidemiološku situaciju na području Sarajeva, te kako je ministar Mektić izvršio svojevrstan puč na Sarajevsku županiju. Načelnik Ilidže upozorava kako su nadležna ministarstva u Vijeću ministara BiH prevarili i slagali lokalnu zajednicu, te da je ovakvo ponašanje dokaz da nadležni za ovaj problem ne znaju što rade i ne znaju da rade svoj posao.

Zastupnica Hajdarević na vrlo perfidan način i političarenjem želi ovu temu uvesti na teren sukoba Bošnjaka i Hrvata, što je potpuno nerazumno i neshvatljivo obzirom kako imamo iste probleme nezakonitih migracija na području cijele BiH, bez obzira na nacionalnost.

Inicijativa zastupnice Hajdarević da u Mostaru i HNŽ-u imamo stanje kakvo smo gledali u Bihaću, kampu Vučjak, Unsko-sanskoj županiji, te ostalim dijelovima BiH je osuđena na propast, a i velika većina zastupnika u Skupštini HNŽ-a, MUP HNŽ-a, ali i lokalna zajednica se protivi protuzakonitim, neplanskim i paušalnim potezima ministara Borovac i Mektić, stoji u priopćenju Kluba hrvatskih zastupnika HNŽ-a.

Dnevnik.ba