Article_Top_970x250

Klub Hrvata: SDA i SDP blokiraju rad Skupštine HNŽ, neki žele stvoriti izvanredno stanje

Kontinuirana opstrukcija

Klub Hrvata: SDA i SDP blokiraju rad Skupštine HNŽ, neki žele stvoriti izvanredno stanje

tra 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Klub Hrvata u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije održao je konferenciju za medije u kojoj je optužio zastupnike SDA i SDP-a za opstrukcije u radu ovog zakonodavnog organa vlasti i nesazivanje sjednica.

Đuro Prkačin, predsjednik Kluba Hrvata, kazao je kako dva mjeseca neuspješno probaju zakazati sjednicu Skupštine te kako to blokira jedan od dva zamjenika predsjedatelja, Šerif Špago, prenosi Klix.

"Zadnji pregovori između SDA i HDZ-a su bili 19. ožujka, navedeno je da će u narednih deset dana biti zakazana izvanredna sjednica Skupštine. Prošlo je od tada mjesec dana, a sjednica nije zakazana", kazao je Prkačin.

Sjednica koju probaju zakazati na dnevnom redu bi imala tri točke i to: Zakon o obitelji s djecom, izvor radnih tijela te sigurnosnu situaciju u županiji.

Zastupnik Damir Džeba ponovio je stav da se Klub Srba mora konstituirati u skladu s Ustavom, da on može ostati nekonstituiran samo ako niti jedan Srbin nije izabran.

"SDP-u smo ponudili da budu dio stabilne vlasti, a oni su to odbili. Ne žele preuzeti odgovornost, a žele imati fotelju. Nitko nije preplaćen na mjesto zamjenika predsjedatelja", izjavio je Džeba.

Dodao je da se samo traže način kako blokirati rad Skupštine, a da SDP-ov zahtjev da Vesna Saradžić bude zamjenica predsjedatelja nije politički korektan, moralan, a ni etičan.

"SDP je sam sebe isključio iz vlasti", zaključio je Džeba nazvavši ovu stranku nekonstruktivnom opozicijom.

Tomislav Martinović, jedan od dvojice zamjenika predsjedatelja Skupštine HNŽ, kazao je da Špago treba objasniti javnosti zašto blokira rad Skupštine.

"Imamo neke silnice koje ovdje žele stvoriti izvanredno stanje", kazao je Martinović.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250