StoryEditor
privilegirani status

Klub Bošnjaka u Domu naroda popustio Konakoviću, Hrvati jedini dosljedni

Piše desk  /  09.06.2022., 19:25h

Predizborna kampanja u bošnjačkim strankama je već počela. Dokaz je danas održani nastavak 18. sjednice Doma naroda Parlamenta federacije BiH na kojoj prijedlog Zakona o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda nije dobio potporu većine izaslanika.

Ovim dopunama je bilo predviđeno da se s primjenom umanjenog koeficijenta pri raspodjeli javnih prihoda za Županiju Sarajevo počne ove, a ne početkom naredne godine, prenosi RTV Herceg Bosne.

No, kako dopune zakona nisu usvojene sarajevska županija će na uštrb ostalih 9 sve do kraja ove godine i dalje kod raspodjele novca uživati u povlaštenom koeficijentu 2. 

Elmedin Konaković predsjednik Naroda i pravde čija je stranka u Županiji Sarajevo na vlasti zadovoljno trlja ruke. 

Proračun se puni po koeficijentu 2 dok su izaslanici suparničkih stranaka iz SDA, SBB-a i SDP-a ( stranka koje su glasovale za smanjenje koeficijenta Županiji Sarajevo s početkom primjene od 2023.godine ) još jednom pokazali koliko su nedosljedni. Klub Hrvata ( dopune je predložio izaslanik Ivo Tadić ) je još jednom bio jedini konstruktivan klub naroda u parlamentu.

Dokaz tome je priloženi video snimak glasovanja koji stanovnicima županija izvan sarajevske može poslužiti da upitaju svoje izaslanike ( iz kluba Bošnjaka prije svih ) zašto rade protivno njihovim interesima….

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:39