StoryEditor
otpustila kočnice

Klimatska aktivistica u neobičnom izdanju, pjevala je i plesala na koncertu u Stockholmu

Piše desk  /  18.10.2021., 11:56h
Greta Thunberg, 18-godišnja aktivistica, tijekom vikenda se pojavila na koncertu "Climate Live" u Stockholmu u Švedskoj. Thunberg se u jednom momentu popela na scenu te zapjevala i zaplesala, iznenadivši publiku.

Kako je izvijestio Indy100, događaj je održan u nastojanju da se "ujedine ljudi i dosegne većina koja trenutno nije uključena u klimatsku krizu".

Izlazeći na scenu s mikrofonom u ruci, tinejdžerica je izgledala kao da se sprema prenijeti još jednu duboku i ključnu poruku okupljenima. Podignuvši mikrofon, Thunberg je izgovorila riječi: "We’re no strangers to love".

Ako ove riječi zvuče poznato, to je zato što su one uvodni tekst hita Ricka Astleyja iz 1987. godine "Never Gonna Give You Up" - koji je od tada postao dio dugogodišnje internet šale "Rick Roll".

"Rickrolling" uključuje neočekivano pojavljivanje spota za pjesmu "Never Gonna Give You Up" što se dogodilo ubrzo nakon što je Greta izgovorila prve stihove.

Govoreći za švedske novine Aftonbladet nakon nastupa, Thunberg je rekla: "Na kraju dana, mi smo samo tinejdžeri koji se zezaju jedni s drugima, a ne samo bijesna djeca kako nas mediji često predstavljaju".

Dnevnik.ba

08. prosinac 2021 13:40