Article_Top_970x250

Klepić: Cilj što prije pokrenuti proizvodnju, ne razmišljamo o stečaju

Predsjednik NO Aluminija

Klepić: Cilj što prije pokrenuti proizvodnju, ne razmišljamo o stečaju

srp 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

 Na sastanku predstavnika radnika, Nadzornog odbora, Uprave društva i dioničara Aluminija s predsjednikom  HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je održan u četvrtak poslijepodne u prostorijama mostarskoga Aluminija ponovljeno je kako ima nade za to poduzeće.

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija Zdenko Klepić izjavio je kako se razgovaralo o spašavanju Aluminija, očuvanju radnih mjesta i nastavku poslovanja.

-  Pokušat ćemo voditi brigu i zbrinuti radnike jer su svi ostali bez radnih mjesta gašenjem struje u tvornici. Cilj je što je moguće prije pokretanje proizvodnje. Ne razmišljamo o stečaju - rekao je Klepić.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić rekao je kako krivaca ima mnogo za ovakvu situaciju, no kako su najmanji krivi radnici.

- Iznijeli smo svoje zahtjeve pred Čovićem - kazao je Biokšić i izrazio uvjerenje da će se radnici htjeti vratiti na svoja radna mjesta.

 On najodgovornije za gašenje tvornice smatra predstavnike Vlade FBiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka s predstavnicima Uprave i malih dioničara mostarskog Aluminija, otišao bez izjava za medije.

Podsjetimo prije ovoga sastanka, Čović se sastao s predstavnicima Nezavisnoga sindikata Aluminija u središnjici HDZ-a u Mostaru kada je, preko sindikalista obećano kako neće doći do stečaja, da će se svim radnicima uplatiti doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje te da će svi radnici u dužem vremenu biti vraćeni na posao.

Pri izlasku iz središnjice ljutiti radnici su zasuli Čovića pogrdnim riječima i gađali njegov automobil bocama. Dvije osobe su privedene radi sukoba s policijom, a jedna osoba je ozlijeđena pri čemu je intervenirala Hitna pomoć.

Sastanku je nazočila i federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Dnevnik.ba

Tagovi: