Article_Top_970x250

Kiseljak: Klaun iskače iz mraka i plaši vozače

BIZARNO

Kiseljak: Klaun iskače iz mraka i plaši vozače

tra 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ovaj nesvakidašnji slučaj dogodio se sinoć u naselju Višnjica Polje u Kiseljaku.

Posebno je jeziva činjenica da se to događa pod okriljem noći, odnosno sinoć oko ponoći.

Prestrašeni vozač koji je vidio klauna javio se redakciji portala grad-busovača:

“Sinoć dok sam se vraćao iz Kiseljaka, u blizini naselja Višnjica Polje, ispred auta mi je izletjela nepoznata namaskirana osoba koja je podsjećala na klauna. Počela je plesati i ubrzo se sklonila s ceste. Nedostajao je koji trenutak da uslijed izbjegavanja nepoznate osobe završim u kanalu pored ceste“, kazao je vidno prestrašeni vozač za grad-busovaca.com portal.

O svemu je obaviještena policija koja će, nadamo se, istražiti ovaj slučaj i poduzeti odgovarajuće radnje na njegovom rješavanju.

Podsjetimo, najezda klaunova, jeziva i čudna pomama zahvatila svijet je svijet krajem 2016. godine. Ovaj čudni ‘pokret’ se pojavio prvotno u SAD-u, a zatim se proširio na Europu. Trend jezivih klaunova trajao je par mjeseci.

Najezda klaunova stigla je tada i u BiH. U Grudama, Tomislavgradu i Posušju na više prometnica zabilježene su osobe maskirane u klaunove, koje nisu izazivale incidente, za razliku od onih u Hrvatskoj, koji su proganjali djecu.

Nadamo se da će MUP KSB rasvijetliti sinoćnji slučaj iz Kiseljaka te da će stanovnici Kiseljaka i okolnih gradova biti sigurni na cesti, bez ‘problema’ kakav je klaun koji pleše…

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250