StoryEditor
posjet tajvanu

Kina žestoko optužila SAD: "Pelosiin trik dokazuje da je SAD najveći saboter mira i najveća smetnja regionalnoj stabilnosti”

Piše desk  /  05.08.2022., 07:31h

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova oštro je kritizirao SAD i predsjednicu Zastupničkog doma Nancy Pelosi zbog njenog posjeta Tajvanu. Hua Chunying objavio je niz tweetova u kojima optužuje SAD i upozorava na kinesku odmazdu.

“Pelosiin trik je još jedan bankrot američke politike, diplomacije i vjerodostojnosti. To dokazuje da je SAD najveći saboter mira i najveća smetnja regionalnoj stabilnosti”, objavio je.

"Ovaj incident je sam orkestrirao i isprovocirao SAD, a uzrok, posljedice i zasluge isu kristalno jasni. Kina je učinila sve što je diplomatski moguće da spriječi ovu krizu koja je Kini nametnuta", dodao je. Chunying je upozorio da Kina neće "tolerirati nijedan čin koji šteti našim temeljnim interesima" i da neće "sjediti sa strane i gledati kako SAD igra na tajvansku kartu kako bi služio unutarnjoj politici SAD-a i sebičnim interesima nekih političara".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:37