StoryEditor
Qin Gang

Kina: Pozivamo određene zemlje da odmah prestanu dolijevati ulje na vatru

Piše hina  /  21.02.2023., 08:21h

Kina je jako zabrinuta zbog sukoba u Ukrajini koji eskalira i čak izmiče kontroli, rekao je kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang tijekom sastanka na konferenciji u Pekingu.

''Kao i uvijek Kina će nastaviti promicati mirovni dijalog i raditi s međunarodnom zajednicom kako bi dijalog rješavao probleme. U interesu nam je jedino zajednička sigurnost'', naveo je Qin Gang.

Kina je još jednom odbila tvrdnje kako pomaže Rusiji u naoružavanju. Američki državni tajnih Antony Blinken je dan ranije upozorio kako bi posljedice bile ogromne kada bi se potvrdila kineska vojna pomoć Rusiji, a o tome su istog dana govorili i neki europski čelnici.

''Pozivamo određene zemlje da odmah prestanu dolijevati ulje na vatru sukoba u Ukrajini takvim izjavama'', kazao je Qin Gang, očigledno prvenstveno misleći na Sjedinjene Američke Države.

''Čvrsto stojimo protiv bilo kakvog oblika hegemonije i protiv bilo kakvog stranog uplitanja u poslove Kine. Vrijeme je i da prestane optuživanje Kine'', završio je Qin Gang.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:21