StoryEditor
oko tajvana

Kina nastavlja s vojnim vježbama i ovaj tjedan

Piše desk  /  08.08.2022., 07:43h

Iako je prethodno priopćenje kako će Narodnooslobodilačka armija Kine, vježbe na šest lokacija oko Tajvana, održati od 4. do 7. kolovoza, čini se kako će se dio vježbi održavati i u narednim danima.

Ministarstvo obrane Kine priopćilo je kako je i tijekom 7. kolovoza, formalno posljednjeg dana vježbi, Narodnooslobodilačka armija Kine nastavila provoditi zadatke kako na moru tako i u zraku.

"Zračne snage slale su različite tipove i serije borbenih aviona, uključujući avione za rano upozorenje, bombardere, ometače, lovce te su nastavili provoditi zajedničko izviđanje, operacije nadmoći u zraku i simulaciju kopnenih napada", navodi se.

Direktor odjeljenja za zrakoplovne snage pri Istočnom zapovjedništvu Narodnooslobodilačke armije rekao je kako vježbe imaju za cilj simulaciju uništavanja ključnih ciljeva na Tajvanu.

"Ova operacija je sistematski testirala ofenzivnu taktiku sistema te je poboljšala sposobnost preciznog uništavanja ključnih ciljeva na otoku", rekao je Zhang Zhi.

Iako su vježbe trebale biti okončane u nedjelju, Ministarstvo obrane Kine je danas navelo kako će se vježbe nastaviti provoditi.

"Zapovjedništvo će nastaviti provoditi zajedničke vježbe na moru i u zračnom prostoru oko Tajvana, s fokusom na organiziranje zajedničkih protupodmorničkih i morskih jurišnih operacija", ističu iz Pekinga.

Dnevnik.ba

24. rujan 2022 12:46