StoryEditor

​Kina blokirala Reuters, Guardian i Washington post

Piše D  /  12.06.2019., 11:06h

Čišćenje su u svibnju započeli administracija za kibernetski prostor, ministarstvo za informacijske tehnologije, ured za javnu sigurnost i regulator tržišta, a trajat će do kraja godine, piše državna novinska agencija Xinhua.

Kampanjom će se izložiti i kazniti internetske stranice zbog "ilegalnih i kriminalnih aktivnosti", "neispunjavanja svojih oaveza" nepoštivanja sigurnosnih mjera ili krađe osobnih informacija, dodaje ta agencija.

Kampanja je uslijedila nakon niza gašenja i blokiranja internetskih stranica i korisničkih profila na društvenim mrežama. 

Od prošlog vikenda nisu dostupni mediji poput Washington Posta i Guardiana i time se pridružili i listi blokiranih stranicama među kojima je i Reuters. 

Kineski financijski medij Wallstreetcn.com u ponedjeljak je objavio da je ugasio svoju internetsku stranicu i mobilnu aplikaciju na zahtjev vlasti, no nije otkriveno koja pravila je prekršio.

Gase se i profili na društvenim mrežama koji objavljuju politički osjetljiv materijal ili financijske vijesti. 

Vlasti su u studenom objavile da su ugasile 9,8 tisuća adresa koje su objavljivale senzacionalistički, vulgaran ili politički štetan sadržaj.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:32