StoryEditor

Kim Jong-un živ? Pojavio se u javnosti na otvorenju tvornice

Piše D  /  02.05.2020., 07:05h

Čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-un pojavio se u javnosti nakon 20 dana, javljaju sjevernokorejski mediji, a prenosi BBC

Kako je izvijestila jedna radiopostaja u Sjevernoj Koreji, Kim Jong-un došao je na otvaranje tvornice gdje je ceremonijalno prerezao vrpcu te obilježio Praznik rada, javlja NK News

S njime je bila i njegova sestra Kim Yo Jong. 

Nagađanja o Kimovom zdravlju i lokaciji njegova boravka krenule su nakon što po prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. travnja kojima se obilježava rođendan njegovog pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga. 

Internetska stranica NK PRO koja nadzire tu državu u utorak je objavila fotografije komercijalnih satelita na kojima se vide brodovi koje Kim često koristi.

Američki i južnokorejski dužnosnici smatraju da je moguće da se Kim skrivao na sigurnoj lokaciji zbog opasnosti korona virusa. Međutim, upozorili su da su takve informacije, poput njegovog zdravlja i gdje se točno nalazi dobro čuvane tajne. 

Sjevernokorejski mediji posljednji su put izvijestili o Kimovom kretanju 11. travnja kad je predsjedao jednim sastankom, no gotovo svakodnevno prenose njegova pisma i diplomatske poruke, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:47