StoryEditor

Kim je dosad dao smaknuti više od 400 ljudi: Na tetka je poslao 120 izgladnjelih pasa

Piše D  /  31.05.2019., 04:05h

Pougbljeni su specijalni sjevernokorejski izaslanik za SAD Kim Hyok-chol te još četvorica muškaraca. Kako javlja Reuters, šef organizacijskog odbora summita Kim Yong-chol poslan je u radni logor i na "ideološko obrazovanje", a nakon što je provedena istraga smaknut je na vojnom aerodromu Mirimu.

Nezadovoljan ulogom svoje sestre

Neimenovani izvor južnokorejskog lista Chosun Ilboa naveo je kako su petorica dužnosnika pogubljena u ožujku. U logoru je završila i Kimova osobna prevoditeljica Shin Hye-yong, jer je navodno "krucijalno pogriješila prilikom prevođenja" i tako naštetila autoritetu sjevernokorejskog vođe.

Kim je nezadovoljan i ulogom svoje sestre Kim Yo-jong, koja je u Hanoi s njim doputovala kao osobna asistentica. Ona do daljnjega ne obavlja nikakve dužnosti, no zasad još nema informacija je li joj život ugrožen.

Tetka zatvorio u kavez i pustio da ga rastrgaju psi

Ovo, naime, nije prvi put da je Kim Jong-un svojim podređenima pokazao željeznu ruku. U prvih pet godina vladavine Kim je naredio smaknuća 420 osoba, a velik dio njih su bili viši službenici u njegovoj vladi.

2013. Kim je naredio ubojstvo ujaka Jang Song-thaeka, koji je slovio za drugog najmoćnijeg čovjeka Sjeverne Koreje, i to zbog korupcije. Kim ga je, navodno, smijenio na najbrutalniji mogući način.

Kako je tada pisao list Strait Times, Janga su skinuli do kože i bacili u kavez, zajedno s njegovih petero najbližih suradnika. Potom su u isti kavez pustili 120 pasa, koje su izgladnjivali tri dana, te im dopustili da zgrabe plijen i pojedu ga do posljednjeg zalogaja.

Pogubio generala jer je podijelio više hrane vojnicima

AFP, pozivajući se na izvore južnokorejskih obavještajaca, 2015. pisao je kako je sjevernokorejski diktator odlučio smaknuti vlastitog ministra obrane topom namijenjenim za protuzračnu obranu. U prva četiri mjeseca iste godine, Kim Jong-un dao je smaknuti 15 visokih dužnosnika partije jer su doveli u pitanje njegov autoritet.

Prošle godine Kim Jong-un dao je pogubiti generala Hyon Ju-songa jer je podijelio više hrane vojnicima, a streljački vod u njega ispalio 90 metaka. Mnoge uznemirujuće informacije o smaknućima objavljene su u dokumentu pod naslovom "Smaknuća i protjerivanja u Sjevernoj Koreji: Istraga genocide koji provode visoko rangirani dužnosnici".

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 14:49