StoryEditor
ukrajina

Kijevska policija uhitila ruskog agenta: Nađeni oružje, proruska literatura, putovnice iz sovjetskog doba...

Piše desk  /  19.03.2022., 10:51h
Kijevska policija privela je muškaraca koji je osumnjičen da je pomagao rad obavještajnih i sabotažnih skupina u službi Moskve, te je prilikom uhićenja od njega oduzeta velika količina oružja i streljiva.

Prema riječima načelnika policijske uprave Shevchenkivskyi Ihora Padyuka, policajci su utvrdili da je napadač pomagao sabotažne i obavještajne ruske skupine u Kijevu.

"Izvršili smo hitni pretres mjesta boravišta uhićenog. Tijekom uviđaja pronađeno je i oduzeto sedam komada vatrenog oružja, među kojima su puške s optičkim nišanom, više od 25 komada drugog oružja, oko 3.000 komada streljiva različitog kalibra te automatsko oružje", priopćeno je iz policije.

Osim toga, policija je zaplijenila ambleme okupatorskih vojnih formacija, putovnice iz sovjetskog doba, propagandnu i vojnu literaturu.

Pritvoren je stanovnik okruga Shevchenkivskyi, rođen 1957. godine, koji je ranije osuđivan za imovinski kriminal.

Osumnjičenom prijeti kazna do sedam godina zatvora. Osim toga, pripadnici Službe sigurnosti Ukrajine provjeravaju je li uhićeni umiješan u zločine protiv temelja Nacionalne sigurnosti Ukrajine, prenosi Klix.ba

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 10:51