StoryEditor
rat u ukrajini

Kijev: U ruskom raketnom napadu pogođena ključna infrastruktura

Piše desk  /  14.01.2023., 11:36h

U ruskom raketnom napadu u subotu ujutro pogođena je ključna infrastruktura u Kijevu, a napadnuti su i Harkiv i Zaporižja, priopćili su dužnosnici.

Prije nego je označena zračna uzbuna u Kijevu je odjeknulo više eksplozija, a vlasti su pozvale stanovnike da odu u skloništa.

"Raketni napad na objekte ključne infrastrukture. Detalji se provjeravaju", objavio je zamjenik šefa kabineta predsjednika Ukrajine Kirilo Timošenko.

Kijevska vojna uprava nije objavila o kojoj se infrastrukturu radi.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pozvao je stanovnike da odu u skloništa. Rekao je i da su ostaci projektila pali na nenaseljeno područje na zapadu Kijeva.

Radi se o prvom velikom napadu na ukrajinsku prijestolnicu od Nove godine.

Guverner ukrajinske regije Kijev Oleksij Kuleba rekao je da je kao rezultat jutrošnjeg napada oštećeno 18 privatnih kuća.

 "Neprijatelj napada glavni grad i regiju. Ostanite u skloništima i na sigurnim mjestima", rekao je Kuleba.

"U jutarnjem napadu oštećeno je 18 privatnih kuća. Oštećeni su krovovi i prozori. Hitne službe su na licu mjesta. Nije bilo stradalih. Požar je lokaliziran na objektu kritične infrastrukture", objavio je na Telegramu.

Guverner ukrajinske Čerkaske oblasti upozorio je da bi Rusija tijekom dana mogla izvesti snažan raketni napad te je također pozvao stanovništvo da se skloni na sigurno.

Guverner južne Mikolajevske oblasti Vitalij Kim upozorio je da je 17 ruskih bombardera Tupoljev poletjelo iz zračnih baza. Njegova izjava je uslijedila netom nakon zračnih napada na Kijev i Harkiv.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:05