StoryEditor
vučićeve igrice

KFOR o pucnjavi na Kosovu: "Nije bilo razmjene vatre niti je napadnuta policija"

Piše desk  /  26.12.2022., 08:48h

Sinoć je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave u kojoj, kako je KFOR potvrdio, nije bilo ozlijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

U priopćenju misije KFOR-a navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola.

"Nije bilo napada na kosovsku policiju, niti je bilo razmjene vatre između kosovske policije ili bilo koje skupine, policija nije razmijenila vatru ni protiv koga", stoji u priopćenju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla oglasio se na Twitteru nakon pisanja srpskih medija. Napisao je da se "Vučićeve igre nastavljaju".

"Najprije su rekli da su u Zubinom Potoku bili sukobi koje je inicirala Policija Kosova. Kada su shvatili da su napali KFOR, htjeli su negirati sve napade. Barikade se moraju ukloniti. Srbija mora prestati organizirati ilegalne, kriminalne strukture koje imaju za cilj destabilizirati Kosovo".

Kosovska policija je priopćila da nije bilo napada na policiju u Zubinom Potoku, niti je bilo razmjene vatre policije sa bilo kojom grupom.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je 25. prosinca uvečer da je održao sastanak s predsjednikom Srbije i vojnim vrhom i da je krenuo u Rašku na jugu Srbije.

Mojsilović je za televiziju Pink rekao da je situacija na Kosovu takva da zahtijeva prisustvo Vojske Srbije duž, kako je naveo, "administrativne linije".

Dizanju dodatnih tenzije su doprinijeli i beogradski mediji. Pink je pisao da su navodno "Kurtijevi specijalci napali Srbe na pojedinim barikadama", odnosno "srpskim obrambenim položajima". Slične navode objavljivali su i Kurir i Novosti, pozivajući se na svoja "saznanja".

Predsjednik Srpske liste je prije toga za Pink izjavio da je situacija u Zubinom Potoku apsolutno mirna, da su ljudi na barikadama i da su odlučni da ostanu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:46