StoryEditor
poznati glumac

Kevin Spacey: Nije me dugo trebalo nagovarati da utjelovim lik Franje Tuđmana

Piše desk  /  13.01.2022., 18:54h
Naveo je da voli "Tuđmanovu strast koja nedostaje današnjim političarima" i da je ulogu odglumio najbolje što je mogao.

Kevin Spacey je dao ekskluzivni intervju za Hrvatski tjednik u kojem je govorio o svojoj ulozi u filmu "Tuđmanova Oluja" Jakova Sedlara. Istakao je da ima ogromno poštovanje prema hrvatskom predsjedniku.

"Nije me trebalo dugo nagovarati da utjelovim lik Franje Tuđmana", naslov je spomenutog intervjua, prenosi Klix.

Novinarska ekipa Hrvatskog tjednika je uradila razgovarala sa Spaceyjem u zagrebačkom hotelu Esplanade, gdje je odsjeo. Glumac je naveo da se Tuđmanom "intenzivno bavi tri mjeseca" i da mu je to uobičajen način rada.

"Sedlar i ja smo prijatelji i znam da mi ne bi nešto loše pokušao uvaliti. On je vrlo iskreno i s dosta strasti govorio o Tuđmanu, njemu je bilo jako stalo da ja odigram njegovog prijatelja Franju i brzo smo se dogovorili", kazao je.

Naveo je da voli "Tuđmanovu strast koja nedostaje današnjim političarima" i da je ulogu odglumio najbolje što je mogao. Hrvatski tjednik je naveo da je "Spacey u interpretaciji snažniji i od samog Tuđmana".

"Svaka riječ koju je izgovarao djelovala je kao da je upravo tada smišljena, a bila je itekako pripremljena od strane sjajnog glumca koji je došao u Hrvatsku dati najbolji dio sebe, kako bi što bolje interpretirao najboljeg od svih", napisali su.

Hrvatski tjednik je također naveo da se protiv Spaceyja u Americi provodi hajka i da su "zli ljudi u Hrvatskoj njegove pravosudne probleme pokušali staviti u prvi plan".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:30