StoryEditor

Kerumov show u Otvorenom: "Kakvi ustavi, kakvi statuti, ajmo ća orat oranice"

Piše D  /  03.06.2020., 11:06h

Kerum je istaknuo kako nije ponovno došao u politiku,već kako je on u politici već 12 godina.

"Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji", rekao je Kerum koji u studiju sjedi u narančastoj jakni i dodao kako je u koaliciji s HDZ-om u gradu.

Naglasio je kako ide na predstojeće izbore zbog birača koji ga zovu, prenosi Index.

"Ako uđem u Sabor koalirat ću sa pobjednicima", naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti.

Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

"Smatram da ćemo i mi drugi doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi", kaže.

Ovaj je saziv Sabora, kako neki govore, najlošiji je do sada, a Selak Raspudić je rekla kako svjedočimo rasapu institucija, a s time i nepovjerenju u politiku.

Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su saslušali njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica.

Potpuni Kerumov show

"Nije koruptivan ni SDP ni HDZ, to su pojedinci", rekao je Kerum, pa blokirao upadicu Mirele Holy riječima: "Vite gospođo".

"Ne postoji koruptivna vlada, ne postoji koruptivni HDZ i SDP. Postoje pojedinci. Uzeli su lovu pa neka se sad opravdavaju. Potpisivali su, zašto, imaju USKOK i DORH. Nije točno da se raspadaju društvo i država. Mi se moramo borit s onim šta nas je snašlo. Mi moramo razgovarat šta će se desit nakon sezone koje nema, šta će se desit za iduću koje iste neće bit. Mi nemamo drugog posla osim turizma i svi smo vezani za turizam", govori Kerum.

Peternel se pokušao ubaciti, ali je Kerum i njega blokirao.

"Gospodine samo da završim, vi niste u životu podilili dvi plaće pa ne možete prekidat nekoga koji je dijelio po 3000 i 4000 plaće", nastavlja Kerum. 

 

Voditelj ga je pitao zalaže li se on za veliku koaliciju.

"Vidite u ovoj situaciji, kao što je bila 90, di smo stvorili državu. Mi nemamo alternativu. Šta mi proizvodimo? Ja sadim, al predlažem to i Plenkoviću i Milanović. Koji statuti, koji ustavi, koji zakoni? Ajmo zaorat oranice. Vi ste ta ekipa koja oće uzet njihove pozicije, Škoro, Most. Željko Kerum, HGS ima kontinuitet. Ja sam došao s novcima iu dao narodu. Devet milijuna kuna sam ja da penzionerima, to nitko nije napravio", rekao je Kerum. 

Obratio se i Mariji Selak-Raspudić.

"Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govorit kako će radit", rekao je Kerum.

"Ja bi rado orala polja, ali sustav je takav da smijete orati samo vi. Plaža Bene je dobar primjer toga", replicirala mu je Selak-Raspudić.

"Plaža Bene, čuj", kiselo se nasmijao Kerum. 

Sudionici emisije su se dotakli prelaska na online način studiranja i rada, a onda je opet nastupio Kerum.

"Ispričavam se Mirela, može li se riba lovit online? Jel može? Jel se može pome, paradajz, kukumare iskopat online? Pa dajte recite ljudima, ljudi nemaju posla, o čemu pričamo", govori Kerum. 

Na kraju se osvrnuo na Škoru. 

"U kojoj je jedinici Škoro? Ja ću ić di je Škoro", rekao je Kerum.

Pa nastavio.

"Ja bi pozva ljude da glasaju za mene jer sam ja iznenađenje izbora", zaključio je Kerum.

Dnevnik.ba

23. rujan 2021 22:26