StoryEditor
guverner Luganska tvrdi

Kemijska tvornica Azot u Sjeverodonjecku i dalje pod kontrolom Ukrajine

Piše hina  /  11.06.2022., 14:53h

Kemijska tvornica Azot u Sjeverodonjecku, u koju su se sklonile stotine civila, i dalje je pod kontrolom Ukrajine, rekao je u subotu guverner te regije nakon što su separatistički izvori koje podupire Rusija objavili da je ondje zarobljeno i oko 300 do 400 ukrajinskih boraca.

"Informacije o blokadi tvornice Azot su laž", objavio je putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram Serhij Gajdaj, guverner regije Lugansk koja je pod djelomičnom kontrolom proruskih separatista.

"Naše snage i dalje drže industrijsku zonu Sjeverodonjecka te napadaju i uništavaju ruske vojne snage u gradu", napisao je.

Sjeverodonjeck je postao glavni fokus ruskih napada u istočnoj Ukrajini i jedno od najkrvavijih žarišta rata koji traje već četvrti mjesec.

Ukrajina je objavila da je u nekoliko skloništa ispod tvornice Azot, utočište pronašlo oko 800 ljudi. Navodno je među njima oko 200 zaposlenika tvornice i 600 stanovnika Sjeverodonjecka.

Rodion Mirošnik, predstavnik samoproglašene Narodne Republike Lugansk u subotu je kazao da je u tvornici blokirano između 300 i 400 ukrajinskih boraca zajedno s civilima te da su pokušali pregovarati o njihovoj evakuaciji u grad Lisičansk. 

"Takvi su zahtjevi neprihvatljivi i o njima se neće pregovarati", rekao je Mirošnik, dodavši da su u tijeku pregovori o situaciji s civilima koji su se sklonili u tvornici.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:20