StoryEditor

Keane: Ne možeš biti Sterling i Grealish i dati klincu da puca penale

Piše D  /  12.07.2021., 09:07h

Nekadašnji kapetan Manchester Uniteda Roy Keane izjavio je da 19-godišnji engleski reprezentativac Bukayo Saka nije smio biti izvođač zadnjeg jedanaesterca u finalu Europskog prvenstva u kojem je Italija na Wembleyu svladala domaćine i osvojila trofej.

Sakin udarac je obranio talijanski vratar Gianluigi Donnarumma i tako donio naslov svojoj reprezentaciji. Prethodno je talijanski čuvar mreže obranio i udarac Jadona Sancha, a Marcus Rashford je pogodio vratnicu.

Keane smatra da su iskusniji igrači trebali preuzeti odgovornost izvođača. 

- Ako si Sterling ili Grealish, ne možeš samo sjediti i gledati kako mladi dečko izvodi jedanaesterac prije tebe. Imaju puno više iskustva, Sterling je osvajao trofeje, morali su izaći pred klinca i preuzeti odgovornost - izjavio je za britanski ITV nekadašnji irski reprezentativac.

Njegov suigrač iz Manchester Uniteda i bivši engleski reprezentativac Gary Neville tvrdi da je odluka o izvođačima donijeta daleko prije nedjeljnog finala.

- Sigurno su na tome radili tjednima na treninzima, promatrali tko najviše pogađa i tko ima najbolju statistiku. Odluka je vjerojatno donijeta na osnovi tih podataka - smatra Neville.

Potpuno drugačijeg mišljenja je bivši engleski napadač Alan Shearer koji je rekao da mladiće treba pohvaliti za hrabrost.

- Moraš im odati priznanje što su rekli da žele izvesti jedanaesterac. No, sad će im biti teško. Nadam se da će uspjeti to preboljeti - rekao je Shearer za BBC, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 05:07