Article_Top_970x250

Kavazović: Opstanak Hrvata u BiH mi vežemo uz naš vlastiti opstanak

na sastanku s kovačom

Kavazović: Opstanak Hrvata u BiH mi vežemo uz naš vlastiti opstanak

velj 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora.

Razgovaralo se o relaksaciji odnosa između bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Voditelj saborskog izaslanstva bio je Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku, a s njim su još na sastanku bili Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske i član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Bosna i Hercegovina, Davor Ivo Stier, član Odbora za vanjsku politiku i Martina Kušnjačič, tajnica Odbora za vanjsku politiku.

Sastanku je također prisustvovala pratnja izaslanstva Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini na čelu s Ivanom Del Vechiom, veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o relaksaciji odnosa između bošnjačkog i hrvatskog naroda, te ulozi vjerskih zajednica u bh. društvu. Reisu-l-ulema je istakao kako narodi u BiH žive zajedno kao što su to činili stoljećima i da u svojoj svakodnevnici dobro surađuju, ali da je problem u politikama koje se ne bave životnim problemima ljudi nego podizanjem tenzija.

Istaknuvši dobru suradnju Islamske zajednice u BiH s Katoličkom crkvom, Napretkom i brojnim organizacijama i pojedincima iz hrvatskog naroda Reisu-l-ulema je izjavio kako „mi opstanak katolika i Hrvata u BiH vežemo za vlastiti opstanak“ izražavajući spremnost IZ da u svom kapacitetu učini sve kako se politička previranja ne bi prenijela na odnose među narodima.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250