StoryEditor
postaje općina "slučaj"

Katolička obitelj napadnuta u selu Blaževci kod Tešnja

Piše DESK  /  10.07.2022., 16:33h

Sedmorica napadača iz okolnih sela napala je katoličku obitelj iz Blaževaca po povratku kući oko 5 ujutro. U autu je uz dvije odrasle osobe bilo i dvoje maloljetne djece.

Portalu Dnevnik.ba javio se zabrinuti svjedok ovoga događaja u općini Tešanj. Prema informacijama, napadači su im prvo preprječili put te gađali pivskim bocama. Dvaputa su pokušali pobjeći no napadači su ih slijedili, pretekli te im svaki put uspjeli zapriječiti put. Tek iz trećeg pokušaja uspjeli su doći do kuće poznanika, a napadači su došli za njima. Ponovno su udarali po autu pokušavajući ga razbiti te izazivali na tuču.

Napominjemo da ovo nije prvi put da su katolici s ovog područja fizički napadnuti. Događaj se vodi kao krivično djelo, a policija trenutno provodi istragu. Identiteti napadača su poznati no ostat će skriveni dok policija ne potvrdi službene informacije.

Podsjetimo da je u zadnjih nekoliko tjedana, u općini Tešanj publicizirano nekoliko napada na zastavu hrvatskog naroda na lokalnom groblju u Jelahu, kao dio sveopće kampanje pritiska na hrvatski narod u toj općini.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 02:00