StoryEditor
sastanak u zenici

Kasumović: Međunarodna zajednica ovdje 30 godina pravi organizirani kaos i nitko drugi, nitko treći

Piše desk  /  04.01.2023., 18:35h

Završen je sastanak lidera stranaka "Osmorke" koji se danas održao u Zenici. Medijima se prvi obratio Fuad Kasumović, koji je kazao da je sastanak prošao u opuštajućoj atmosferi, a medijima je poručio da "daju Dodiku hranu".

“Ovo je bio radni sastanak Osmorke u Zenici, ovo nije prvi sastanak. Dogovorili smo se da idemo u implementaciju izbora, završavamo ovo s tim da u međuvremenu trebamo izvršiti dodatne konzultacije s partnerima u BiH. Ja sam za ovu priču od prvog dana i ostajemo svi. Bilo je baš opuštajuće druženje, razgovori i dogovori. Neke nekorektne stvari su se desile mimo Osmorke u posljednje vrijeme pa je to najveća tema bila. Mislim da je svađe i narodski da kažem “belaja” dosta“, kazao je Kasumović, prenosi N1.

Na pitanje vjeruje li da će doći do opstrukcija od Milorada Dodika?

“Što se tiče Dodika, ja sam s njim dugo radio, a njemu treba hrana. Vi ste mediji koji mu daju hranu, da izvinite, mu dajete to. Objavljujete kada ode u wc, jednostavno ne treba ulaziti u to. Ova država mora imati svoje pravosuđe, svako tko ne poštuje zakone i ustavne sudove treba biti odgovoran za to. Trebamo imati sposobne i hrabre tužitelje“.

Mislite da je Dodik bezopasan po državu?

“Kad bi ova država zavisila od Dodika, nje ne bi davno bilo. Nit je kada zavisila, niti će zavisiti. On može samo praviti probleme, takve su nam godinama pravili mnogi. Ako je Dodik osvojio tamo sve, prije toga mu je SDA bezrazložno dala četiri mandata, s kim drugo razgovarati? U ovoj državi je takav Ustav, nisam ga ja pravio, ali da budem najiskreniji: Međunarodna zajednica ovdje 30 godina pravi organizirani kaos i nitko drugi, nitko treći“, kazao je Kasumović.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je današnji sastanak Osmorke u Zenici te je poručio kako je politički pakt između osam stranaka u potpunosti stabilan. Također, najavio je kako će se sa SNSD-om i HDZ-om obaviti dodatne konzultacije.

Dnevnik.ba

28. veljača 2024 23:59