StoryEditor

Karte za Spartak se ‘na crno‘ prodaju po sedam puta većoj cijeni

Piše D  /  04.11.2018., 09:11h

U subotu u 7.57 sati prodana je i zadnja ulaznica za utakmicu protiv Spartaka iz Trnave. Nema više, gotovo, kraj. Doduše, iz Dinama su rekli da će početkom tjedna, nakon organizacijskog sastanka, klub obavijestiti navijače ako će u prodaji biti dodatna količina ulaznica, piše SN.

Ne treba gajiti nadu

O čemu se radi? Nisu u klubu zasad precizirali o čemu se radi, ali ako tih ulaznica i bude u prodaji, riječ je tek o nekoliko stotina mjesta, ali, načelno je vrlo malo izvjesno da će do toga i doći, ne treba gajiti preveliku nadu.

Drugi put ove sezone Maksimir je rasprodan, prvi se put do dogodilo u onoj utakmici za Ligu prvaka protiv Young Boysa. Tada je ‘plava groznica’ osvojila Zagreb, protiv Fenerbahčea možda malo popustila, jer Dinamo nije ušao u Ligu prvaka, iako je i na dvoboju s turskim klubom Maksimir bio dobro popunjen. No, nakon tri pobjede u Europskoj ligi, svi su jedva čekali ovu utakmicu sa Spartakom, bilo je jasno da će se za utakmicu u kojoj Dinamo može osigurati europsko proljeće prvi put nakon gotovo pola stoljeća tražiti karta više.

Temeljite provjere

Loša je vijest, naravno, što je zatvorena sjeverna tribina, što u prodaji nije puni kapacitet stadiona, tih još desetak tisuća ulaznica više, premda, kakav je interes i koliko je ljudi zadnjih dana na sve strane tražilo karte, vjerojatno bi i to bilo premalo. Dobra je, pak, vijest što UEFA nije zatvorila čitav stadion, jer i taj je mač visio nad glavom, dala je ipak Dinamu mogućnost da svoju veliku večer dočeka pred navijačima i punim tribinama. Jasno, treba li uopće reći kako je to još jedna opomena da samo jedna baklja u terenu ili jedna neprimjerena poruka može naštetiti svima, ne samo klubu, uzeti tisućama snove i želju da gledaju svoj Dinamo kako ruši to ‘dugoljetno prokletstvo’.

Koliki je interes za utakmicu možda najbolje pokazuju već jučerašnje cijene iz nekih oglasnika. Naime, samo nekoliko sati nakon što je prodana i zadnja karta, pojavil se ponuda ‘prodajem dvije ulaznice za zapad, 300 kuna svaka’, a neki su i dodatno podignuli cijene pa su kao početnu istaknuli ‘Zapad 500 kuna, Istok 150’. Dakako, veliki je rizik kupiti karte na tuđe ime, provjere na ulazima bit će temeljite, no, vjerojatno ima i onih koji su spremni i taj riziki uzeti na svoja leđa, samo da bi gledali tu povijesnu Dinamovu utakmicu.

Maksimir će moći primiti dvadesetak tisuća gledatelja, jasno, očekuje se da dođe svih onih šest tisuća vlasnika godišnjih ulaznica. Sigurno sad ima i onih koji ne mogu prežaliti što nisu kupili godišnju kad su mogli, sad se uistini vidi koliko se ta ulaznica isplatila.

500 kuna cijena je koja se na ‘crno’ traži za zapad dolje

20 tisuća gledatelja bit će u Maksimiru u četvrtak

6 tisuća pretplatnika ima aktualni hrvatski prvak

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:30