StoryEditor

Karnevalska povorka na ulicama Bugojna

Piše D  /  11.02.2018., 04:02h

Nedjelju su u Bugojnu učinili zanimljivijom i ljepšom sudionici Pokladnog karnevala, koji je organizirala Podružnica HKD “Napredak” iz tog grada.

Raspletana povorka maškara, predvođena Orkestrom Limene glazbe i Uskopaljskim mažoretkinjama, prošetala je ulicama, a pozdravio ih je veliki broj građana koje hladno vrijeme nije spriječilo da prisustvuju tom događaju.

Svaka od četrnaest karnevalskih grupa predstavila se na bini nedaleko od zgrade Hrvatskog doma, gdje je organiziran poseban program, prenosi Fena.

Prisutne su zabavljali članovi grupe “Harmonija”, odnosno benda “Fuke”, a na poziv ovogodišnjeg kralja bugojanskog karnevala Mirka Ćalete, predstavili su se i svi sudionici manifestacije, koja se u toj općini organizira petnaesti put.

Na simboličan način, generalni pokrovitelji Pokladnog karnevala i čelni ljudi Bugojna, načelnik Hasan Ajkunić i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić, predali su maškarama ključ grada, vjerujući kako će “dobro voditi brigu o njemu tijekom trajanja karnevalskih dana”.

- Poklanjamo vam ovaj ključ, jer znamo da ćete upravljati gradom bolje od nas dvojice. Pa, neka vam je sa srećom - rekao je načelnik Ajkunić.

Stručni žiri je nagradio najbolje kreacije i maske Pokladnog karnevala, a posebne simpatije izazvali su njegovi najmlađi sudionici, djevojčice i dječaci iz igraonice “Framice”, obučeni u kostime na temu “More”.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 23:18