StoryEditor

Karić zbog Kabirija ucjenjuje sarajevske maratonce

Piše desk  /  08.04.2024., 09:32h

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na društvenim mrežama da će Grad Sarajevo prestati financirati "Sarajevo Maraton" ukoliko organizatori "Dečki u plavom" ne prekinu suradnju sa službenim partnerom M.T. Abraham Grupom Amira Grosa Kabirija.

 

- Večeras sam dobila informaciju da je službeni partner “Sarajevo Maratona” koji organizira udruga Dečki u plavom, MTA Abraham Grupa. Udruga je imalo podršku i Grada Sarajeva, a i moj muž i ja smo rado sudjelovali u utrkama koje su organizirali.

Nakon prijetnji i strahote koju je moja obitelja preživjela zbog gospodina Kabirija, a sve zbog iskrene podrške palestinskom narodu, osjećam potrebu da pozovem udruženje Dečki u plavom da službenog partnera potraži negdje drugo, a nas sve da im u tome pomognemo. Ne smijemo dozvoliti da nam bilo tko dostojanstvo kupuje novcem! Dostojanstvo nema cijenu i nije na prodaju!

Maraton se inače sufinancira sudjelovanjem kantona, grada, općina, turističke zajednice i mnogih drugih sponzora i sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekat bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa, u suprotnom, ja ću učiniti ono što je do mene - hitno pokrenuti preispitivanje korištenja imena Grada Sarajeva i novčane podrške koju Grad izdvaja - navela je Karić.

Inače, Karić i Kabiri došli su u sukob zbog podške rata Izraela protiv terorista Hamasa u Gazi te je Kabiri implicitno proglašen nepoželjnim u Sarajevu zbog podrške Izraelu u ratu protiv terorista.

Karić je također sudjelovala u skupovima podrške gazi koji su se bili pretvorili u antisemitske skupove u kojima je pozivano na nestanak države Izrael.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 03:42