Article_Top_970x250

Kardinal Puljić čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

vrhbosanski nadbiskup

Kardinal Puljić čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

sij 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FENA

Povodom nastupajućeg blagdana Božića, kojega kršćani koji koriste Julijanski kalendar proslavljaju 7. siječnja, vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH Vinko kard. Puljić uputio je svoju čestitku.

Istu je poslao mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, bihaćko-petrovačkom episkopu Sergiju, zvorničko-tuzlanskom episkopu Fotiju, zahumsko-hercegovačkom vladiki Dimitriju te dekanu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Foči protojereju-stavroforu Vladislavu Topaloviću.

U njoj je najprije zahvalio na čestitkama koje su on osobno i Katoilčka Crkva u BiH dobile tijekom proslave svetkovine Kristova rođenja.

"Kako uskoro isto Otajstvo Božića slavite zato uzvraćam čestitku za Božić sa željama da to slavlje donese radost i mir u srca ljudi i obitelji te među narodima. Pred betlehemskim jaslicama zastaje svaka ljudska mudrost i znanje. Samo ponizna duša puna vjere i predanja u Božju svemoć, poput Marije, može prihvatiti i pokloniti se djetetu Isusu u jaslicama", poručio je među ostalim vrhbosanski nadbiskup uz tradicionalno čestitanje: "Mir Božji - Hristos se rodi! Zaista se rodi!"

Na kraju je episkopima, svećenicima, monasima, monarhinjama i svim vjernicima zaželio uspjeh i Božji blagoslov u Novoj 2021.

Dnevnik.ba