StoryEditor
"uhljebljivanje"

Karamatić: Zašto je većina od 20 zaposlenih Bošnjaka u Ministarstvu poljoprivrede završila medresu?

Piše desk  /  15.03.2023., 16:05h

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i zastupnik HNS-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH vrijeme predviđeno za zastupnička pitanja prije početka današnje redovite sjednice ovog doma iskoristio je kako bi postavio nekoliko pitanja vezanih uz kadrovsku politiku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH na čijem je čelu već osam godina Šemsudin Dedić (SDA).

Prvo postavljeno pitanje odnosilo se nacionalni sastav zaposlenih, a drugi na njihovu stručnu spremu. „U proteklim godinama u redovitom i tehničkom mandatu devet zaposlenih Hrvata u ovom ministarstvu otišlo je u mirovinu. U istom razdoblju zaposleno je 20 osoba i svi su Bošnjaci, prenosi Vecernji.ba.

Posebno je zanimljivo da su muške osobe zaposlene u ministarstvu poljoprivrede u većini slučajeva završile medresu. Zanima me kakve veze ta vjerska škola dakle medresa, budući da pripadam drugoj vjerskoj skupini, ima s poljoprivredom“, pitanje je koje je Karamatić uputio ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinu Dediću iz SDA.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 04:43