Article_Top_970x250

Karamatić za Dnevnik.ba: "Mektić je vlah za jednokratnu upotrebu"

predsjednik HSS-a BiH

Karamatić za Dnevnik.ba: "Mektić je vlah za jednokratnu upotrebu"

stu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH, za Dnevnik.ba je komentirao današnje događaje u SDS-u i nastupe Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH.

"Granica do koje su Srbi i Hrvati spremni ići kako bi dobili halal certifikat od saraj - političke čaršije se vremenom sve više i više pomiče", kazao je Karamatić.

Prema njegovim riječima, Mektić je danas poderao  "boračku knjižicu" VRS-a, vojske i Republike za koju se borio, kako bi se još malo dodvorio Bakiru Izetbegoviću i paraobavještajnim strukturama SDA i Međunarodne zajednice koje ga drže u životu dok BiH Tužiteljstvo ne počne raditi svoj posao, a počet će, prije ili kasnije.

"Srba i Hrvata koji su vjerno služili saraj-čaršiji kako bi na koncu bili odbačeni iz iste ne manjka. Od Jerke Lijanovića, Živka Budimira, Krešimira Zubaka (još uvijek nije u cijelosti odbačen, čeka se znak za start ) Stjepana Kljujića, sve do Vuka Bačanovića, Mladena Vojičića Tife ( uzalud 'Grbavice rano ljuta' i 'Ponesi zastavu Dragane Vikiću, dovoljno je bilo podignuti 3 prsta da ga saraj-čaršija zauvijek prekriži)', kazao je.

Podsjetio je i na Jovana Divjaka, a za kojeg je kazao kako su mu "pripadnici dične tzv. Armije BiH sina propucali kao kera lutalicu bez obzira što je jadnog Jovana u to vrijeme Alija vodao kao cigo medvjeda da pokaže kako u tzv ABiH ima eto i Srba".

Koliko god Mektić, smatra Karamatić, misli da je cijepajući ovu knjižicu i "boreći" se za BiH, kako sam reče a ne za RS postao "patriota"po mjeri tamnog Vilajeta, ili ti političke saraj-čaršije, uzimam sebi za pravo da mu poručim dvije stvari.

"Prva je da ne mogu zamisliti da ja, ili bilo tko od mojih suboraca pocijepa iskaznicu HVO-a i druga: uzalud je pocijepa Mektiću, bez sunneta nema dženeta, samo si Vlah za jednokratku upotrebu", kazao je Karamatić.

Tako je, prema Karamatićevim riječima, uvijek bilo i bit će.

Dnevnik.ba