StoryEditor

Karamatić: Presuda Mladiću ne mijenja ništa u BiH, Haag dokazao svoju politiziranost

Piše D  /  22.11.2017., 03:11h

Izrečena kazna doživotnog zatvora generalu Vojske RS ratku Mladiću za ratne zločine počinjene u BiH neće ništa značajno promijeniti, mišljenja je Mario Karamatić, član Predsjedništva HNS-a BiH i predsjednik HSS-a BiH.

Karamatić je za Dnevnik.ba izjavio kako će Mladić, unatoč haaškoj presudi, i dalje za jedan narod u BiH ostati heroj a za druga dva zločinac.

„Presuda kao presuda neće ništa promijeniti. Ratko Mladić će i dalje za jedan narod u BiH biti heroj a za dva zločinac. Haaški sud je na žalost ponovo pokazao svoju politiziranost. Unatoč tome što je barem u nazivu kazneni sud za bivšu Jugoslaviju predmet optužnice nisu bili zločini počinjeni u Hrvatskoj, kao da se nisu ni dogodili. To puno govori o Sudu kao takvome“, rekao je Karamatić.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora poručivši da je bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba kriv za zločine koji su "među najgnusnijima poznatima čovječanstvu". 

J. Gudelj / Dnevnik.ba

22. travanj 2024 01:59