Article_Top_970x250

Karamatić: Komšić je zatrovao bošnjačko-hrvatske odnose da to nije normalno

prvi čovjek HSS-a BiH

Karamatić: Komšić je zatrovao bošnjačko-hrvatske odnose da to nije normalno

srp 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"On je što se mene tiče, Bog mu dao zdravlja, ali taj čovjek je svojim djelovanjem toliko zatrovao bošnjačko-hrvatske odnose da to nije normalno", kazao je za N1 u Danu uživo Mario Karamatić.

"Kaže se da je politika umijeće mogućeg. Ja nisam s principijelno puno stvari zadovoljan, ali činjenica je da HDZ dobija najveću potporu hrvatskog naroda i ja poštujem tu volju svog naroda. Mislim da su neke stvari uradili najbolje što su mogli i znali, neke ne", kazao je za N1.

 

Navodi o tome da je glasnogovornik Čovića?

"Tu tezu da sam ja portparol HDZ-a, Čovića, su plasirali ljudi koji su u HDZ-u, koji su poderali fotelja i fotelja po parlamentima. Nikada se nisu javili na raspravu u Parlamentu i sad kao on smije reći što drugi ne smiju".

"Mediji su izabrali mene kao babarogu kojom će plašiti djecu".

 

Izjava o tome da je Komšić "balija"?

"To se radilo u emisiji na RTV Herceg-Bosne i dotakli smo se gospodina Komšića protiv kojeg lično ništa nemam. Ja sam spomenuo jedan uradak rahmetli profesora Durakovića koji se zove "Balija". Ja sam rekao da gospodin Komšić podsjeća na mitskog "baliju" o kojem je Nijaz Duraković pisao. Ko god želi može vidjeti emisiju. Tu ništa nije bilo uvredljivo ni za Bošnjake, ali je cjelokupna javnost napravila priču da sam ja njega nazvao balijom".

"On je što se mene tiče, Bog mu dao zdravlja, ali taj čovjek je svojim djelovanjem toliko zatrovao bošnjačko-hrvatske odnose da to nije normalno. Mi se moramo potruditi da resetujemo odnose i vratimo na razinu 97-98. Danas je manje povjerenje nego tada, zbog nečijeg nametanja", dodao je.

Dnevnik.ba