Karamatić: Izetbegović Komšiću nije dao elektroprivredu i ministarstvo energetike i tu je puklo

"nije puklo na aluminiju"

Karamatić: Izetbegović Komšiću nije dao elektroprivredu i ministarstvo energetike i tu je puklo

srp 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"To je apsolutna laž, cijela priča je pukla kada je Izetbegović rekao Komšiću da ne može dobiti ministarstvo energetike i Elektroprivredu i tu je puklo. Vrlo precizno vam govorim, nije puklo na Aluminiju niti je itko tada spominjao Aluminij", kazao je za N1 Mario Karamatić kao komentar na izjave Željka Komšića koji je istaknuo da je DF 2015. izašao iz pregovora upravo zbog toga..

Na pitanje da li je nacionalista, Karamatić je kazao:

"Ne, ja sam najnormalnija osoba. Ako nekoga smatraju da je nacionalista jer voli svoj narod, onda jesam. Ja sam se za BiH borio, ja u njoj živim, tu mi žive obitelj i djeca. Želim da ostanu ovdje i želim da uredimo BiH na drugačiji način i da za sve ima mjesta. Trenutno stanje nije takvo, stalno neko nije zadovoljan i preglasan je".

"Osnova je da se izmjeni Izborni zakon, da svako bira svoje predstavnike i svako će biti zadovoljan. HDZ je gotovo ugušio oporbene stranke u hrvatskom korpusu i postao najvažnija stranka. Za dva ili tri izborna ciklusa ja sam uvjeren da bi HDZ izgubio ovaj primat koji trenutno ima. Dok je ovakva situacija, mi nemamo izbora nikakvog nego okupiti se u HNS i dati jedan jedinstven odgovor", istaknuo je Karamatić u razgovoru za N1.

 

Kazao je da se na HNS-u mogu najnormalnije iznijeti inicijative te da to nije "nikakva Sjeverna Koreja".

"Mi na HNS-u, svi najnormalnije mogu iznijeti inicijative i objasniti ih. Svako bira svoj put, nitko nikoga ne sili da tu bude. Što se tiče HNS-a, stav svake stranke se uzima kao bitan i važan. Ove stranke koje su izašle, pojedini visoki dužnosnici tih stranaka su itekako bile upetljane u ovo sa Aluminijem. Konkretno, Republikanska stranka, oni su itekako umiješani u dešavanja u Aluminiju", kazao je.

 

O odnosu sa Draganom Čovićem, istaknuo je:

"Ja sam sa Čovićem popio kavu prije dva dana, prije toga preklani", kazao je.

Kada je riječ o okupljenim radnicima Aluminija ispred sjedišta HDZ-a, dodao je:

"Čović nije dobro podnio povike i ono što se desilo, to je jedan orkestriran napad. Jedna struja u Aluminiju i ljudi koji su izvlačili milione pokušavaju napraviti nešto".

 

Referirao se na izjave Komšića od prije dva dana koji je kazao da se DF povukao iz pregovora iz vlasti 2015. upravo zbog situacije sa Aluminijem.

"To je apsolutna laž, cijela priča je pukla kada je Izetbegović rekao Komšiću da ne može dobiti ministarstvo energetike i elektroprivredu i tu je puklo. Vrlo precizno vam govorim, nije puklo na Aluminiju niti je itko tada spominjao Aluminij".

Dnevnik.ba

#3 234AdSense