StoryEditor

Karamatić: Dajem punu podršku kandidaturi Željka Komšića

Piše D  /  17.07.2021., 03:07h

-Unatoč svomu trudu hrvatskih stranaka i političara posljednjih desetljeća nitko od njih nije učinio ni djelić posla na povratku ideje o uspostavi trećega entiteta i revitalizaciji HR HB u međunarodni diskurs kao Željko Komšić, smatra Karamatić.

Lider HSS-a kaže kako je Komšić u svoja tri mandata uspio zorno svima u BiH, a i izvan nje, dokazati kako je BiH jedna disfunkcionalna zemlja, u kojoj demografska većina jednoga naroda prevarama i zloupotrebama Izbornog zakona pokušava dominirati nad druga dva konstitutivna naroda.

-U utorak, 20. srpnja je 142. godišnjica rođenja dr. Vlatka Mačeka koji je jednom prilikom izjavio „Ako se prsluk krivo zakopča, nema druge nego ga opet cijeloga raskopčati i iznova pravilno zakopčati“, podsjeća Karamatić na riječi velikog lidera HSS-a koji je naslijedio osnivača ove stranke Stjepana Radića.

-Još jedan mandat Željka Komšića bi definitivno doveo do raskopčavanja ove luđačke košulje zvane BiH te stoga dajem punu potporu njegovoj kandidaturi, kaže Karamatić.

Izabran, zahvaljujući neustavnom izbornom zakonu, bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić najavio je u petak, u izjavi za Fenu, da će se kandidirati za tu funkciju i na narednim općim izborima koji bi trebali biti održani u listopadu 2022. godine dodajući da će biti politički angažiran sve dok može “doprinijeti boljoj BiH pa makar i u smislu zaustavljanja podjela”, piše HMS.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 07:43