Article_Top_970x250

Karamatić: BiH je međunarodni protektorat

video

Karamatić: BiH je međunarodni protektorat

lis 19, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Bosna i Hercegovina je međunarodni protektorat, izjavio je gostujući u emisiji Telering delegat Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić.

- Mi imamo dva doma Parlamentarne skupštine, tri člana Predsjedništva koja predstavljaju tri naroda, Savjet ministara koji čine predstavnici tri konstitutivna naroda i iz reda ostalih. Dakle, svi mi kada donosimo neku odluku, upregnemo sve svoje kapacitete, ali onda dođe neko za koga kažu da je visoki predstavnik, a obično je to neki trećerazredni birokrata iz EU i kaže "Ne, to više nije tako" i njegova riječ bude završna. Ne znam o kakvom suverenitetu tu možemo govoriti - rekao je Karamatić.

On je rekao da je uvjeren da Bosni i Hercegovini ne treba OHR i da bi narodi mnogo bolje živjeli kada bi, kako kaže, pokazali izlaz na vrata gospodi iz međunarodne zajednice.

- Dio političkih elita u BiH doživljava OHR kao starijeg brata koji će uvijek stati na njihovu stranu i istući ove ostale. Postoje stranke koje se više bave hodanjem po ambasadama, nego sazivanjem svojim stranačkih tijela - naglasio je Karamatić.

Pogledajte šta je još Karamatić rekao gostujući u emisiji Telering:

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250