StoryEditor

Kapetan objasnio kako je spasio ‘Azzure‘: Nisam oćelavio s 23 i lomio nos da bih tako izgubio

Piše D  /  12.07.2021., 01:07h

"Tko leži, ne bježi", poznata je izjava Luciana Massimiliana Secchija, talijanskog pisca i koautora legendarnog stripa Alan Forda koji je stvarao pod pseudonimom "Maxa Bunkera".

Sinoć je baš takvim potezom Giorgio Chiellini zaustavio Bukayo Saku u 95. minuti kada je engleski tinejdžer uzeo jednu loptu koju je krivo procijenio talijanski kapetan i krenuo u kontru.

No, nije daleko stigao. Svjestan mogućeg gola u svojoj mreži, Chiellini je s leđa povukao Saku i srušio ga na pod. Kuipers je bez razmišljanja pokazao žuti karton, a kapetan Azzura nije se bunio ni sekunde.

- Nisam oćelavio s 23 godine, lomio svoj nos 30-ak puta i jurio 120 minuta za Kaneom da izgubim finale na takav način - izjavio je Chiellini nakon osvajanja naslova.

Talijanski kapetan za 30-ak dana puni 37 godina, formalno je bez kluba budući da još nije produžio ugovor s Juventusom u koji je došao prije 16. godina za osam milijuna eura iz Fiorentine.

Pa ima li bolje trenutka za osvajanje naslova europskog prvaka? Vjerojatno ne. Iako u veteranskim godinama, Chiellini još uvijek igra fantastično pa bi bilo čudno da se sada oprosti od reprezentacije uzevši u obzir da je Svjetsko prvenstvo već sljedeće godine, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:03