StoryEditor

Kapetan Hrvatske otvorio dušu i progovorio o suigračima, odnosu s trenerom, ugovoru...

Piše D  /  22.07.2020., 09:07h

S Realom je upravo osvojio 17. trofej u osam godina, drugi španjolski naslov. I to kao jedan od ključnih protagonista, kojeg mediji slave iako je dobar dio njih prije ‘lockdowna‘, a pogotovo u dvomjesečnoj pauzi, problematizirao kraj njegove ere. U izboru Marce bio je svrstan među 100 najboljih sportaša u 21. stoljeću.

"Super! Baš sam ispunjen srećom i zadovoljstvom zbog drugog mi naslova španjolskog prvaka. Osvojio sam već 16 trofeja u Realu, četiri Lige prvaka, ali ovaj naslov Primere baš me posebno usrećio", opisuje Modrić za SN.

Razlog Realovog preporuka krije se i u zaslugama Zinedinea Zidana koji se vratio na klupu Madriđana.

"Nema dvojbe! Zidane je potvrdio svoju klasu, i to ne samo nogometnu, koja je fantastična. Zidane se još jednom pokazao kao vrhunska osoba. Stvorio je na svoj prepoznatljiv način odličnu atmosferu u momčadi i oko nje. On daje mirnoću, vrlo je korektan u pristupu igraču. Odaje tu lakoću pravednosti u izborima i tretiranju svih igrača, iako svatko zna da je to trenerima možda i najteži dio posla. Uvijek ima onih koji ne igraju koliko bi htjeli, nisu zadovoljni i to je logično. No, trenerov pristup je doprinio da se svatko osjeća kao dio momčadi i prihvati svoj trenutačni status. Još jedna je tu stvar važna. U svlačionici su sve to dobro momci, nema nekoga tko pravi probleme iz svojih pobuda, nema tzv. ‘trule jabuke‘. Mislim da je to jako važan faktor kompaktnosti koju imamo", rekao je.

Progovorio je i o svojim suigračima.

"Eden Hazard je igračina! Obožavao sam ga gledati još u Chelseaju. Stvarno, otkako je došao, nije imao sreće sa zdravljem. Vidjelo se koliko je željan igre i pokazivanja što sve može, a može izvanredno puno. Prošao sam te faze velikih očekivanja i procesa prilagodbe, remetećih pehova, zato sam mu i kazao da samo mora biti strpljiv. Benzema je top napadač s kojim je užitak igrati. Njegovo razumijevanje igre, kretnje, narušavanje ravnoteže suparničke obrane, to je nešto posebno. Benzema je uvijek radio veliki posao za momčad i baš mi je drago da je sada doživio opće ovacije i veliku satisfakciju priznavanja svoje klase. Ipak, ja poseban odnos imam sa Sergijom Ramosom.  Moj brat Sergio je fenomen! I to ne kažem zato što smo u osam godina stvorili doista poseban odnos, što se obiteljski družimo, zajedno idemo na ljetovanja ili zato što smo zajedno proživjeli fantastične nogometne doživljaje i uspjehe. Ramos je s 34 godine stijena, natjecateljski top razina, a kada gledate kako radi na sebi, onda vam je jasno koliko je tome posvećen i koliko je i dalje gladan uspjeha. Lider momčadi i najbolji branič svijeta. Njegova karijera sve govori o kakvoj je klasi riječ", prepričao je.

Modriću je ostala još jedna godina ugovora s Realom.

"Da, jedino je sigurno da ću u Realu igrati do lipnja 2021. godine", izjavio je.

Ostatak intervjua možete pročitati na Sportskim novostima.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:12