StoryEditor

Kaos u Zagrebu: Poplavile dvije bolnice, ceste, garaže, fakultet

Piše D  /  13.06.2018., 04:06h

Zbog jakog nevremena praćenog kišom i tučom koje je danas pogodilo Zagreb, a posebice njegov istočni dio, pod vodom se našlo predvorje Ekonomskog fakulteta. Voda se doslovce slijevala niz zidove. Na teren su izašli vatrogasci koji će ispumpati vodu, prenosi 24.sata.

Voda se slijeva u podrum, a da nešto nije u redu prvo je primijetila jedna studentica koja se, zajedno s kolegama, našla u kongresnoj dvorani. Potom su svi izašli van.

Nastava se sada normalno odvija, a u izbacivanju vode pomažu i čistačice.

Voda je prodrla i u dijelove bolnica Jordanovac i KBC Zagreb (Rebro). 

Problema ima u prometu na području Dubrave zbog šahtova koji ne mogu primiti tolike količine vode. U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev pa se dio garaže našao pod vodom.

Nevrijeme jučer oštetilo drveće, blokiralo promet... 

Zbog olujne kiše koja je u utorak navečer zahvatila Zagreb, posebice zapadni dio grada, vatrogasci su imali više intervencija na uklanjanju srušenih stabala te ispumpavanju vode. 

U parku Psihijatrijske bolnice Vrapče u oluji je oštećen drvored, a pri padu je uništena ograda kod autobusnog stajališta. Zbog poteškoća s oborinskom vodom zatvoren je podvožnjak u Ulici Velimira Škorpika u Zagrebu.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 09:36