StoryEditor
zatucanost

Kaos u Sarajevu zbog seksi tijela Lidije Bačić

Piše desk  /  03.06.2022., 15:20h

Kako su rekli iz Općine Stari Grad, Hayat im se obratio zahtjevom za izdavanje javne površine na Trgu Fra Grge Martića u svrhu pripreme snimanja emisije "Hayat production show".

Povodom brojnih reakcija bošnjačko-muslimanske sarajevske javnosti zbog nastupa Lidije Bačić ispred katoličke katedrale Srca Isusova u Sarajevu, iz Općine Stari Grad Sarajevo su kazali kako nisu dozvolili održavanje ovakvog programa i ograđuju se od "neprimjerenih" sadržaja izvedenih na ovoj lokaciji.

Kako su rekli iz Općine Stari Grad, Hayat im se obratio zahtjevom za izdavanje javne površine na Trgu fra Grge Martića u svrhu pripreme snimanja emisije "Hayat production show".

"U svom zahtjevu nisu naveli sadržaje koji će biti emitirani, niti izvođače koji će nastupiti", navode iz ove općine.

Općina Stari Grad Sarajevo je putem Službe za investicije i komunalne poslove izdala suglasnost za privremeno korištenje javne površine. Ipak, sada iz ove općine pokušavaju cijelu stvar "ušminkati" kako bi se prikrila zatucanost bošnjačko-sarajevske javnosti tako što će se sve svesti na činjenicu da je nastup održan pred katoličkom crkvom u Sarajevu. Predstavnici katoiličke crkve naime nisu se ni oko čega "zgražali" nego su to učinili predstavnici i članovi bošnjačko-muslimanske sarajevske javnosti.

Ovoj radikalnoj javnosti jednostavno je zasmetalo seksi tijelo pjevačice Lidije Bačić.

"Snimci koje gledamo od te večeri prikazuju upravo suprotno, te smatramo da je Hayat d.o.o. prekršio uvjete navedene u odobrenju za korištenje javne površine i izigrao naše povjerenje. Zbog toga oštro osuđujemo njihov postupak i neprimjerene sadržaje emitirane na mjestu gdje se strogo mora voditi računa o porukama koje se šalju", navode iz ove općine.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 12:43