Kandidatkinja HNS BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto na obilježavanju 307. Sinjske alkeRTV HERCEG BOSNE -
StoryEditor
kulturna manifestacija

Kandidatkinja HNS BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto na obilježavanju 307. Sinjske alke

Piše desk  /  07.08.2022., 19:49h

Alkarski program krenuo je prijemom kod Vojvode na Alkarskim dvorima čime je započeo središnji dio programa. Nakon odlasla na alkarsko trkalište uslijedila je smotra čime je 307. Sinjska alka i službeno krenula

Danas se obilježava 307. Sinjska alka, povijesna i tradicionalna kulturna manifestacija i viteška igra koja se nalazi na UNESCO-ovom Popisu svjetske nematerijalne baštine. Alka se održava svake godine početkom kolovoza u spomen na 1715. i pobjedu Sinjana u bitci protiv Turaka, koji su željeli osvojiti Sinjsku tvrđavu. 307. Sinjska alka okupila je brojne visoke političke dužnosnike, kako iz RH, tako i EU i regije, prenosi RTV Herceg Bosne.

Uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministara iz Vlade RH i saborskih dužnosnika, Sinjska alka okupila je i predsjednika RH Milanovića, predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i mnoge druge. Kandidatkinja HNS BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto nazočila je na ovogodišnoj kulturno povijesnoj manifestaciji ispred krovne organizacije hrvatskog naroda u BiH.

Alkarski program krenuo je prijemom kod Vojvode na Alkarskim dvorima čime je započeo središnji dio programa. Nakon odlasla na alkarsko trkalište uslijedila je smotra čime je 307. Sinjska alka i službeno krenula.

Dnevnik.ba

27. rujan 2022 02:39