StoryEditor
Prva bh. kamp kućica

Kamp prikolica iz Viteza nagrađena na gotovo svim sajmovima, kupci oduševljeni

Piše Desk  /  20.09.2021., 10:36h
Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Europe i svijeta, objavljeno je u prilogu BHRT-a.

Ova kamp prikolica specifična je po mnogo čemu.

Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

-Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top pet svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu – kaže Denis Kraljević, vlasnik firme „Derubis yachts“

Denisa Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili s 20 poduzeća u svijetu. Proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta. Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će bh. građani iz prve ruke moći se uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 11:55