StoryEditor

Kalkulacije uoči utakmice na Wembleyju

Piše D  /  16.11.2018., 12:11h

Hrvatsku na završni turnir na kojem će nastupiti pobjednici četiri skupine elitnog razreda vodi samo pobjeda, prenosi HINA.

S tri boda osvojena na Wembleyju svjetski doprvaci bi preskočili Španjolsku i zauzeli vrh ljestvice. U istoj situaciji su i Englezi. Jedino pobjeda vodi ‘Gordi Albion‘ na Final Four što znači da nas u nedjelju očekuje pravi spektakl u engleskom hramu nogometa.

Porazom bi ‘Vatreni‘ ostali na začelju ljestvice i preselili u niži rang natjecanja, što vrijedi i za Engleze.

U slučaju da utakmica završi 0-0, kao i prvi hrvatsko-engleski ogled na Rujevici, ‘Vatreni‘ bi ostali na začelju zbog slabije razlike pogodaka. Međutim, svaki remi u kojem bi odabranici Zlatka Dalića zabili barem jedan gol, gura ‘Gordi Albion‘ na dno. Naime, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Uoči posljednje utakmice Španjolska vodi sa šest bodova, dok Engleska i Hrvatska imaju po četiri boda. Španjolsku može utješiti da bez obzira na ishod nedjeljne utakmice ostaju u elitnom društvu i ne mogu biti posljednji na ljestvici.

Osim što nas je ostavila u igri za plasman na FF, pobjeda protiv ‘Furije‘ važna je i zbog skorašnjeg ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine. Naime, 10 najboljih od 12 reprezentacija koje nastupaju u elitnom razredu Lige nacija, bit će postavljeno za nositelje ždrijeba skupina za EURO.

Hrvatska za sada ima četiri boda i ispred sebe ima još jednu utakmicu. Iza nas će sigurno ostati Island koji je upisao četiri poraza i nije osvojio niti jedan bod. Iza nas su i Njemačka i Poljska sa po jednim bodom, ali ispred njih je još jedna utakmica. ‘Elf‘ će u zadnjem kolu 19. studenog dočekati Nizozemsku, dok Poljska 20. studenog gostuje kod Portugala.

Ždrijeb je 1. prosinca.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:58