StoryEditor

Kalinić na vrhu La Lige, kiks Letice, Monaco opet bez pobjede

Piše D  /  27.10.2018., 11:10h

Lille je slavljem protiv Caena upisao četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih osam kola, a pogodak odluke zabio je Rafael Leao u 56. minuti, prenosi Večernji.hr.

Uspješan je bio i Lyon koji je na gostovanju pobijedio Angers sa 2:1. Sva tri gola pala su u drugom dijelu. Lyon je poveo 2:0 golovima Houssema Aouara (63) i Memphisa Depaya (87), a domaćin je ublažio poraz golom Cristiana Lopeza u 88. minuti. Lyonu je put do pobjede olakšalo isključenje domaćeg braniča Ismaela Traorea u 34. minuti. Za Angers je od 36. minute zaigrao Mateo Pavlović.

Monaco je nastavio nizati loše rezultate i pod vodstvom novog trenera Thierryja Henryja. Niti u trećem nastupu pod njegovim vodstvom momčad iz Kneževine nije uspjela slaviti. Nakon ligaškog poraza od Strasbourga (1:2), te remija u Ligi prvaka protiv Club Bruggea (1:1), Monaco je na svom travnjaku odigrao 2:2 protiv Dijona. Henryja može tješiti što je ovim bodom prekinuo niz od četiri uzastopna poraza u prvenstvu.

Momčad iz Kneževine je povela u 29. minuti golom Benjamina Henrichsa, no samo pet minuta kasnije gosti su izjednačili preko Alphonsea. Potpuni preokret dogodio se u 57. minuti kada je Mehdi Abeid doveo Dijon u goste. Ipak, Kamil Glik je u 80. minuti uspio izjednačiti. Danijel Subašić je i dalje izvan stroja zbog ozljede.

Za razliku od Monaca, promjena trenera za sada se pokazala odličnim potezom u Nantesu. Nakon što je u premijernom nastupu na klupi Nantesa doživio poraz, Vahid Halilhodić je ostvario i drugu uzastopnu pobjedu otkako je početkom listopada preuzeo klub. U prošlom kolu Nantes je porazio Toulouse sa 4:0, a ovoga puta na gostovanju Amiens sa 2:1. Golove za Nantes zabili su Gabriel Boschilia (15) i Emiliano Sala (71), dok je pogodak za Amiens zabio Mathieu Bodmer (81).

Montpellier je na gostovanju pobijedio Toulouse sa 3:0 (Laborde 21, Delort 24, Reynet 90+3) probivši se na treće mjesto ljestvice.

Na ljestvici vodi PSG sa 30 bodova, drugi je Lille sa 25 bodova, dok se na treće mjesto probio Montpellier sa 22 boda. Lyon na četvrtom mjestu ima 20 bodova. Zadnja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Monaco i Strasbourg sa po sedam bodova, tri manje od zone spasa.

Remi Fiorentine bez Pjace

U susretu 10. kola talijanskog nogometnog prvenstva Torino i Fiorentina su odigrali 1:1. Oba gola pala su u prvih 13 minuta, a nakon toga su mreže mirovale premda je bilo prilika na obje strane. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Marca Benassija, no Torino je izjednačio u 13. minuti autogolom vratara Albana Lafonta.

Temitayo Aina je pucao sa 20-tak metara pogodivši vratnicu od koje se lopta odbila u leđa gostujućeg vratara i završila u mreži.

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca nije nastupio za ‘viole‘.

Atletico na vrhu La Lige 

 Nogometaši madridskog Atletica zasjeli su na vrh ljestvice španjolskog prvenstva zahvaljujući 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Real Sociedada u susretu 10. kola. 

Golove za Atletico postigli su obrambeni igrači, Godin (45) i Filipe Luis (61).

Nikola Kalinić ostao je na klupi Atletica. Atletico sada ima 19 bodova, jedan više od druge Barcelone, koju u nedjelju očekuje "clasico" protiv madridskog Reala na Camp Nou, te trećeg Espanyola, dok je Sociedad trenutačno 12. sa 12 bodova.

Pogreška Letice, remi Club Bruggea

Hrvatski vratar Karlo Letica velikom je pogreškom koštao Club Brugge pobjede na gostovanju kod Sint-Truidena u susretu 12. kola belgijskog nogometnog prvenstva koji je okončan rezultatom 2:2. 

Letica je u 18. minuti vrlo lošom reakcijom propustio u mrežu udarac Kamade za vodstvo domaćih od 1-0.

Iako su gosti do kraja prvog poluvremena preokrenuli preko Vanakena (31-11m) i Schrijversa (41) nisu uspjeli osvojiti tri boda jer su u 78. minuti njihovi stoperi poklonili još jedan gol Sint-Truidenu koji je na kraju upisan kao autogol Ritsa. Matej Mitrović nije konkurirao za nastup u momčadi koju s klupe vodi Ivan Leko.

Drugi Club Brugge sada ima 27 bodova, dva manje uz utakmicu više od vodećeg Genka, a četiri više uz također utakmicu više od trećeg Anderlechta. Sint-Truiden je sedmi sa 18 bodova.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 18:57