StoryEditor

"Kako ubojstvo mog sina Dženana nije napad na Bošnjake?“

Piše D  /  18.07.2021., 07:07h

“Ako država stoji iza ubojstva, teško ga je rasvijetliti. Pušteni su iz pritvora svi osumnjičeni. To ne znači da nisu više osumnjičeni, pušteni su uz mjere zabrane, a Dupovac i Mutap u kućni pritvor. Hasan Dupovac će kad - tad odgovarati. Hasane, ako si izašao iz pritvora, nisi iz zatvora. U zatvor ćeš tek ići”, rekao je Muriz Memić.

Rekao je da nije očekivao da će osumnjičeni na sudu reći istinu, nego da će se braniti šutnjom i amnezijom, ali i dalje tvrdi da Alisa Mutap sve zna što se događali kobne noći kada je stradao njegov sin.

“Tužiteljstvo ima 150 materijalnih dokaza, 88 svjedoka, 16 zaštićenih. Ja im ne znam imena. Ali mora biti neki debeli razlog da tražiš i dobiješ zaštitu kao svjedok. Obraćam vam se danas jer sam ljut. Pet i pol godina hoću da idem pravno, ali mi ne daju”, rekao je Memić.

Memić: Mislili su da ću priznati da je mafija jača

“Mislili su da ću odustati, priznati da je mafija bila jača. Kako bih stao pred Dženana na onom svijetu? Kako bih stao pred sve vas? Imam snage”, poručio je.

Memić je građanima i svima koji su involvirani u ovaj slučaj poručio da moraju odlučiti na čijoj su strani.

“Ako ste na strani pravde, onda stanite uz nas, ako ste na strani ubojica, onda nemojte ni dolaziti. Mi kao narod trebamo ustati protiv ovoga. Ako se ne riješe ova dva slučaja (Memić i Dragičević op.a), nikada se ni jedan slučaj u ovoj državi neće riješiti”, naveo je. Memić je potom kazao da ne vjeruje mnogim pravosudnim strukturama, osobama i strankama.

“Kako da vjerujem predsjedniku Suda BiH ili bivšem ministru Mektiću ili prvom čovjeku OSA-e kada se svi druže s Dalidom Burzić. Kako da vjerujem Bakiru Izetbegoviću kada je Asim (Sarajlić) snimljen kako namješta glasove, a Bakir kaže da je dva puta ranjen. Bakir se meni neće javiti, a dobro je upoznat o čemu se radi. Kako je napad na Bošnjake uhićenje Osmice, a ubojstvo mog Dženana nije napad na Bošnjake”, pitao je.

Ja vjerujem u dobre i čestite ljude u Tužiteljstvu i Sudu, kazao je Memić, te je rekao kako nema razloga da vrši nikakav pritisak na njih.

„Došlo je vrijeme da se pozicionirate“

“Nedopustivo je da pet i pol godina ovo nije riješeno, zato ćemo sazvati nove prosvjede. Došlo je vrijeme da se jasno pozicionirate. Jeste li uz nas ili ne?”, zaključio je.

Muriz Memić i Arijana Memić, otac i sestra tragično nastradalog mladića Dženana Memića, najavili su nove prosvjede u Sarajevu. Točan datum nisu naveli, ali su rekli da će biti uskoro. Do sada je održano 19 prosvjeda zbog smrti Dženana Memića u Sarajevu.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 17:53