Article_Top_970x250

Kako muljaju iznajmljivači: Splićanka koja ima apartmane otkrila je kakvim se prljavim trikovima služe

parola "snađi se"

Kako muljaju iznajmljivači: Splićanka koja ima apartmane otkrila je kakvim se prljavim trikovima služe

srp 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Grgo Jelavić/Pixsell

Iznajmljivači često pribjegavaju trikovima kako bi svoj apartman prikazali ljepšim, većim ili urednijim nego što on zapravo jest

Zahtjevi gostiju su različiti, ali većina ih traži apartman na plaži s prirodnom hladovinom, Wi-Fi, klimu, terasu, parking, noviji namještaj, trgovinu i događanja odmah iza ugla ili barem blizinu centra mjesta. Oni koji kraće borave uglavnom traže smještaj s parkingom u blizini centra, lift ako je riječ o apartmanu na višim katovima, balkon u hladu s pogledom na more i trgovinu koja radi dokasno.

Iznajmljivači ne određuju cijene

No, jedan zahtjev je nadmašio sve ostale, piše jedna iznajmljivačica za Slobodnu Dalmaciju. Naime, za sljedeću se godinu traži barem jedna trgovina u mjestu gdje će boraviti gost, u kojoj cijene nisu dvostruko veće nego u ostatku zemlje. No, na to iznajmljivači nemaju nikakvog utjecaja. Nemaju u nekoj većoj mjeri niti na lokaciju svog smještaja, ali zato imaju na njegovo prikazivanje.

Stvar je u fotografijama

Na lokaciju iznajmljivač baš i ne može utjecati, osim da organizira čišćenje i uređivanje okoliša i okućnica, bojanjem potencijalnih grafoita i slično. Iznajmljivači najviše ‘pate’ zbog ocjena lokacije na koje često nemaju utjecaja.

No, treba biti fer i prema gostima, a to mnogi nažalost nisu kada selektiraju fotografije koje će prikazati na internetu. Pa tako, primjerice, ako je smještaj u prizemlju nebodera, gost to obično neće doznati sve dok ne dođe pred vrata apartmana.

Recimo da je neki ured u poslovnoj zgradi pretvoren u apartman. To je iz fotografija objavljenih na internetu gotovo nemoguće vidjeti, pa to gost neće znati dok ne dođe do apartmana. Ako je riječ o malom prostoru, koristit će širokokutni objektiv kako bi prostor izgledao većim. Ako se ispod prozora ne nalazi plaža, već parking, onda to neće biti niti navedeno u oglasu.

Dnevnik.ba